Centerpartiet och Alliansen fördubblar bredbandssatsningen

En upplyst fiberuppkoppling. Foto: Christina Styer / Wikimedia Commons.

En upplyst fiberuppkoppling. Foto: Christina Styer / Wikimedia Commons.

Nu på förmiddagen har Annie Lööf presenterat en fantastisk framgång för oss i Centerpartiet i Alliansregeringens kommande vårbudget: från och med i år kommer vi fördubbla vår satsning på bredbandsutbyggnad på landsbygden, inom ramen för den nya programperioden av Landsbygdsprogrammet. Det här är en mycket viktig framgång, och ett riktigt bra besked till alla de eldsjälar som är på gång att dra, eller funderar på att dra, fiber hem till sig, runt om i landet.

Så sent som igår träffade jag det exporttunga industriföretaget Tomal, utanför Vessigebro i Halland, liksom fiberföreningen i Vessigebro och Krogsereds byanät och pratade om hur viktigt det är för dem att de kan få tillgång till snabbt bredband och hur viktigt de tycker att det är att vi kan satsa mer pengar på att bygga bredband på landsbygden (en artikel om att Centerpartiet prioriterar mer pengar till bredband, publicerad idag i Hallands Nyheter, från det besöket hittar du här). Jag är säker på att de, och många andra med dem, idag gläds åt att vi i Centerpartiet i Alliansregeringen nu fördubblar satsningen på bredband på landsbygden!

Med dagens besked kommer Centerpartiet och Alliansregeringen de kommande sju åren satsa sammantaget hela 3,25 miljarder kronor på att medfinansiera bredbandsutbyggnad på landsbygden. Och den satsningen kommer kunna göra stor skillnad direkt. För av den här satsningen kommer vi skjuta till nästan 300 miljoner redan i år, 2014. Och mer pengar kommer sedan varje år därefter.

För att man ska kunna driva sitt företag på landsbygden, för att man ska kunna plugga och jobba på distans och för att man ska kunna komma åt alla digitala tjänster och allt det man vill på nätet så krävs det bra bredband i hela landet. Det är precis därför som vi i Centerpartiet de år som gått i flera olika omgångar i Alliansregeringen prioriterat att satsa pengar på just bredbandsutbyggnad på landsbygden. Tack vare det har vi hittills kunnat satsa 2,2 miljarder på just det. Nu lägger vi 3,25 nya fräscha miljarder ovanpå det vilket gör att vi i Centerpartiet såhär långt i Alliansregeringen lyckats få fram nästan 5,5 miljarder till bredband på landsbygden. Det är riktigt bra – för alla som bor och verkar på landsbygden, och för Sveriges jobb och vår tillväxt.

Torsdagen den 27:e mars är helt enkelt en riktigt bra dag för landets många fiberföreningar!

 

0 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *