Ett långsiktigt lagarbete

Såhär stämmans sista dag, efter många bra stämmodebatter och många härliga samtal med kloka centerpartister, är det lätt att konstatera att Centerpartiet av idag är en rörelse med mycket energi, med en stark tro på framtiden och en längtan efter att fortsätta förnya både vårt eget parti och Sverige.

Det är en fantastiskt bra grund för det som nu väntar. För när stämman om några timmar avslutas då vidtar nästa steg i arbetet, ett arbete som handlar om att utforma och påbörja arbetet med ett nytt idéprogram, och steg för steg utveckla Centerpartiets politik så att väljarna i valet 2014 kan lägga sin röst på ett Centerparti som är varmare, grönare och tydligare i sin sociala liberalism än vad vi är idag.

Att åstadkomma det, och att bygga ett starkare och bredare Centerparti som påverkar mer, är ett långsiktigt lagarbete som kommer att kräva det bästa inte bara av oss i partiledningen utan av hela centerrörelsen. Jag vågar lova att det är många med mig som när vi åker hem från centerstämman senare idag är otåliga att få sätta igång med det arbetet!

 

Igår intervjuades jag om detta och en hel del annat av SVT Forum och i Raka Svar med Expressens Niklas Svensson.

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *