Fler än 1200 ungdomar riskerar jobbet med (S) dubbelstöt

Idag träffade jag krögaren Tony som driver Antons krog i Trosa. Tony är en erfaren restauratör som har varit med förr. För har man drivit först hotell och sedan krog från 1970-talet och framåt vet man en del om vad som verkligen spelar roll. För företaget och för jobben det kan skapa.

”Unga kommer förlorar jobbet och fusket i branschen kommer komma tillbaka. Jag hade tvingats låta två av fem unga anställda gå hem i sommar”. Det är Tonys svar på vad oppositionens dubbelstöt – fördubblad arbetsgivaravgift för unga och fördubblad krogmoms – skulle innebära för honom och hans restaurang.

Och han har ju helt rätt. För det är många jobb som står på spel om olyckan är framme och Socialdemokraterna och oppositionen får chansen att genomföra sin småföretagarfientliga politik, särskilt i ett län som Sörmland och en turisttät stad som Trosa. Just därför presenterade jag och Centerpartiet idag en dagsfärsk rapport på Antons krog som visar att mer än 1200 ungdomar i Sörmland och 162 personer i krogbranschen riskerar att förlora jobbet om oppositionen får chansen att fördubbla krogmomsen och höja arbetsgivaravgifterna för unga. Om rapporten skriver också Sörmlands Nyheter.

Vi i Centerpartiet vill göra precis tvärtom. Vi kommer ta strid för att den sänkta restaurangmomsen ska vara kvar. Vi kommer stå upp för de sänkta arbetsgivaravgifterna för unga, och vill dessutom gå vidare och sänka dem ännu mer. För ett av Centerpartiets allra viktigaste vallöften är att skapa fler jobb i hela landet genom att göra det enklare och lättare för jobbskaparna i de små företagen att anställa. Och att fortsätta sänka trösklarna in till arbetsmarknaden så att fler företagare kan anställa fler unga.

Med mindre än en månad kvar klarnar alternativen inför höstens val. Å ena sidan finns det en socialdemokrati som driver en rent småföretagarfientlig politik och som vill göra det dyrare att anställa unga. Å andra sidan finns det ett Centerparti som satsar på småföretagarna och göra det ännu mer attraktivt att anställa unga.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *