Almedalen, here I come

Liksom många andra politiskt aktiva och opinionsbildare byter jag denna vecka fastlandet mot Gotland, en av de platser vid sidan av barndomens Mosshult, ungdomens Hallandskust och vuxenårens skärgård som jag verkligen förälskat mig i. En tur utanför Visby, upp mot de norra delarna av ön och Fårösund, kan verkligen rekommenderas.

Just i år stannar jag dock innanför ringmuren för att ägna mig åt en lagom mix av professionella åtaganden och Visbymys med den medföljande familjen.

Mitt schema är som en bukett av några av de frågor som engagerar mig mest:

Senare idag talar jag på ett seminarium om hur lokal och regional samverkan kan leda till innovation, tillväxt och internationell konkurrenskraft. Tisdag förmiddag deltar jag i Swedbanks seminarium ”Oro i världen – välfärd i Sverige” och strax efter lunch beskriver jag min vision för hur Sverige kan dra nytta av IT till 2020 på ett seminarium arrangerat av IT- och telekomföretagen (seminariet webbsänds också här). Senare i veckan ska jag diskutera möjligheterna att öka innanförskapet med hjälp av  IT i skolan, sitta på pallen hos Bloggplats H12, vara med i Raka Svar hos Niklas Svensson och Expressen och delta i livetalkshowen ”Godmorgon Almedalen” hos Brit Stakston och JMV. Och så blir det regeringssammanträde på plats i Visby och aktivt lyssnande på  Centerpartiets seminarium om ”Nybyggarlandet Sverige – en vision om ett öppet samhälle”.

En intressant vecka, helt enkelt, med många avspännande saker att diskutera! Och dess emellan tid att umgås med familjen, med meningsfränder och meningsmotståndare och med de vänner och bekanta som man brukar springa på på Visbys gator.

En Almedalsvecka när den är som bäst, helt enkelt.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *