Hattresan, dag 6 – Eskilstuna

Hattresans andra vecka inleddes idag i Eskilstuna. Såhär långt har varje möte varit en alldeles unik upplevelse i sig. Så också ikväll. Det var både folkligt och fullsatt, och arrangörerna fick i flera omgångar ta fram fler stolar och till slut be några av de som kom att sitta och lyssna från korridoren och försöka kika in genom dörren. Sådana möten ger Centerpartiet självförtroende och energi!

Det finns få saker som ger mig så mycket som att få möta medlemmar, öga mot öga och i jämnhöjd ,och diskutera allsköns frågor, stora som små. Ikväll pratade vi mycket om hur Centerpartiet ska kunna bli ett tydligare miljöparti, hur vi ska stå upp för hållbar tillväxt i hela landet men också om hur viktigt det är att Centerpartiet fortsätter bry sig om ungas villkor. Kanske allra mest om de unga, ofta unga killar, som lever i det vi ibland kallar småorts-Sverige. Som kanske inte fått med sig någon färdig gymnasieutbildning, och som inte riktigt känner framtidstro.

För alla dem ska Centerpartiet vara en stark och tydlig röst. En stark röst för att sänka trösklarna in på arbetsmarknaden. En stark röst för att också de som lämnat skolan utan fullständiga betyg ska få en andra chans att få en utbildning. Och en stark röst för att det ska gå att bo, leva och växa upp i hela Sverige.

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *